Σελίδες

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ολυμπιακός στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε στο ροντέο του Φαλήρου, αλλά νίκησε την Άντερλεχτ (3-1) και πανηγύρισε πανάξια πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!  Τι βράδυ κι αυτό; Ο Ολυμπιακός (ως είθισται) έπαιξε με τις καρδιές των οπαδών του παραπάνω από το επιτρεπτό, αλλά τις επανέφερε στην θέση τους στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων. Μπάζερ Μπίτερ πέναλτι από τον Τσόρι απέναντι στους 8 παίκτες της Άντερλεχτ και πανάξια πρόκριση (με δέκα βαθμούς) στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Ένα ματς που άρχισε με πολύ τακτική και τελείωσε αισίως μεν, αλλά με το απόλυτο ροντέο! Δύο πέναλτι έχασαν οι ερυθρόλευκοι και κινδύνεψαν απέναντι σε μία ομάδα που κάθε άλλο παρά αδιάφορη παρουσιάστηκε στο Φάληρο.

Το 4-2-3-1 του Μίτσελ αποδείχτηκε σωστό τακτικά απέναντι στο 4-3-3 της Άντερλεχτ. Μπορεί να ξένισε λίγο η ενδεκάδα όσον αφορά στα πρόσωπα, (Μασάδο αντί Εντιγκά και Ολαϊτάν- Σαβιόλα αντί Τσόρι) όμως η εικόνα του αγώνα στο πρώτο μέρος δικαίωσε τον Ισπανό τεχνικό
Ο Ολυμπιακός έπιασε από το λαιμό την Άντερλεχτ και έψαξε το γκολ κυρίως με στημένες φάσεις, γύρω από την περιοχή των Βέλγων, οι οποίοι έπαιξαν σκληρά. Στο 2' ο Σταρκ θα μπορούσε κάλλιστα να βάλει την σφυρίχτρα στο στόμα, καθώς μετά το σουτ του Κάμπελ η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Ενσακαλά και είχε πορεία προς το τέρμα. Το πέναλτι δεν δόθηκε ποτέ.
Όπως και να χει οι αρετές του παιχνιδιού των “μπλε” ξεδιπλώθηκαν προοδευτικά. Μεγάλη υπομονή, σωστή κυκλοφορία της μπάλας και χτίσιμο των φάσεων που θα οδηγούσαν στο γκολ. Η παρουσία του Ολαϊτάν μπέρδεψε την άμυνα των Βέλγων, όπως και η κινητικότητα Φουστέρ Σαβιόλα, όπως και η εξαιρετική παρουσία του Χολέμπας. Το γκολ ήρθε στο 34' με το σουτ του Σαβιόλα να νικά το Προτό. Μέχρι εκείνη την στιγμή ο Ολυμπιακός δεν είχε τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες είχε όμως όλα τα συστατικά που χρειάζονται για ένα παιχνίδι υπομονής.
Δυστυχώς τα έχασε στο 39'. Μια αντεπίθεση του Νάγιαρ από αριστερά που δεν προμήνυε κάτι πολύ κακό, οδήγησε σε ολιγωρία του Σαλίνο (δεν έκοψε δεν έκανε φάουλ) και στο γύρισμα στον Κλιέσταν για το φθηνό γκολ των Βέλγων. Το 1-1 του ημιχρόνου μαρτυρούσε δυσανολογία σκορ και απόδοσης, μα ο Ολυμπιακός όφειλε να ζήσει με αυτό.
Πέναλτι πάντως πήρε ο Ολυμπιακός και μάλιστα δύο αλλά ο υπολόγισε χωρίς τον... Ρομπέρτο της Άντερλεχτ. Ας τα βάλουμε όμως σε μία τάξη. Στο 48' το χέρι του Εμμπεμπά μετά το σουτ του Μασάδο υποχρέωσε τον Σταρκ να σφυρίξει. Μάλιστα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο αμυντικός της Άντερλεχτ είδε και την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Σαβιόλα όμως νικήθηκε (50') από τον κορυφαίο παίκτη της Άντερλεχτ. Ο Αργεντινός πήρε το αίμα του πίσω στ0 58'. Γολ που είχε πολύ Χολέμπας και Φουστέρ. Ο Χολέμπας κράτησε την μπάλα από αριστερά στην περιοχή και επιχείρησε γλυκό γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ, ο οποίος σούταρε και ο Σαβιόλα με βολ πλανέ απογείωσε το Καραϊσκάκη.
Με αριθμητικό μειονέκτημα η Άντερλεχτ προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά ευτυχώς Ρομπέρτο έπιασε δουλειά και έδιωξε δύσκολα το σουτ του Ζιλέ (67'). Οι Πειραιώτες δεν είχαν υπομονή σε ένα ματς που είχε γίνει αίφνης ροντέο και δεν είχαν και Σαβιόλα, καθώς λίγο πριν ο Μίτσελ έριξε στη θέση του τον Ντομίνγκες. Έτσι λοιπόν αφαιρέθηκε ένας υποψήφιος εκτελεστής στο επόμενο πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός όταν ο Ενσακαλά ανέτρεψε τον Βάις. Ο Σλοβάκος έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και εκτέλεσε επιπόλαια για να διώξει και πάλι ο Προτό.
Ο τερματοφύλακας των Βέλγων έπαιξε και για το πρώτο ματς (τραυματίας) βγάζοντας και την προσπάθεια του Ολαϊτάν αμέσως μετά. Άγριο ροντέο με τον Ολυμπιακό να κλείνεται αδικαιολόγητα και την αγωνία να έχει πιάσει ταβάνι.
Δε έβγαλε μεγάλη φάση η Άντερλεχτ μέχρι το 88' που ο Βάις κέρδισε την καθαρή αποβολή του Ενσακαλά (Ενσακαλά). Στο 90+1 Κάμπελ και Ολαϊτάν δεν κατάφεραν να σκοράρουν και ο Ολυμπιακός συνέχισε με το τελευταίο σφύριγμα να παίζει με τα νεύρα των οπαδών του!
Μέχρι δηλαδή ο Βάις να κερδίσει το τρίτο πέναλτι του ματς και την καθαρή αποβολή του Προτό. Ο Μίτροβιτς κάθισε κάτω από τα γκολπόστ και ο Τσόρι δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον σέντερ φορ της Άντερλεχτ για το 3-1 στις καθυστερήσεις.  Αυτό ήταν, πρόκριση πανάξια η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα...
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (53’ Βάις), Κάμπελ, Σαβιόλα (61’ Ντομίνγκεζ), Φουστέρ (88’ Εντινγκά), Ολαϊτάν.
Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Γιαταμπαρέ.
Άντερλεχτ (Τζον Φαν Ντεν Μπρομ): Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε (72’ Ατσεάμπονγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν’ Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς (53’ Νάουτινγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ (83’ Τίλεμανς), Μίτροβιτς.
Στον πάγκο: Καμίνσκι, Ντε Ζέου, Βάρκας, Σιριάκ.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr