Σελίδες

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αφύπνιση των αρμόδιων ζητά ο Πάνος Σόμπολος

Έμπειρος δημοσιογράφος ο Πάνος Σόμπολος και με μεγάλη θητεία στο αστυνομικό ρεπορτάζ, βλέποντας όλες τις όψεις της ζωής, είναι επόμενο να έχει μια ευαισθησία στα κοινωνικά θέματα και στα προβλήματα του κόσμου. Έτσι με αφορμή το θάνατο της 13χρονης μαθήτριας που συγκλόνισε την κοινή γνώμη ο γνωστός δημοσιογράφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε τα εξής:
«Κυρίαρχο θέμα των ημερών θα πρέπει να είναι ο θάνατος της 13χρονης μαθήτριας Σάρας, από αναθυμιάσεις μαγκαλιού στην Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης. Έμενε με την 54χρονη μητέρα της που είναι άνεργη. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα επειδή δεν πληρώθηκε ο λογαριασμός. Έκανε πολύ κρύο και για να ζεσταθούν άναψαν μαγκάλι που ήταν κι ο φονιάς της κοπέλας και παρά λίγο και της μάνας. 
Είναι πολύ άδικος ο θάνατος της μαθήτριας. Το ότι η μάνα ήταν άνεργη και δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα, δεν είναι μοναδικό περιστατικό. Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης. Και διερωτάται κανείς: Το Κράτος Πρόνοιας πού βρίσκεται; Είναι ανεπίτρεπτο το έτος 2013 να συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα! Αμέσως πρέπει να σημάνει συναγερμός στους αρμόδιους φορείς, να αφυπνισθούν οι υπουργοί, για να μη θρηνήσουμε κι άλλα αθώα θύματα».