Σελίδες

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

H Πυροσβεστική συμβουλεύει: Καθαρίστε τα τζάκια

«Φωτιά» έπιασε το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ήπειρο, που καθημερινά αντιμετωπίζει πολλές εκκλήσεις για βοήθεια σε σπίτια που καίγονται, ή απειλούνται από τα αναμμένα τζάκια, στην προσπάθεια των ιδιοκτητών να τα ζεστάνουν.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας να ρίχνουν στα τζάκια τους οτιδήποτε αποτελεί καύσιμη ύλη, ακόμη και λάστιχα (!), προκειμένου να ζεσταθούν κι έτσι αυτά συχνά μετατρέπονται σε… ωρολογιακές βόμβες που τελικώς εκρήγνυνται!

Φωτιά στο Τέροβο 
Στις φλόγες τυλίχτηκε προχθές το μεσημέρι αγροικία σε χωριό κοντά στο Τέροβο Ιωαννίνων. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν προκλήθηκε από αναμμένο τζάκι, αλλά εκείνη την ώρα δεν ήταν μέσα κανείς.
Η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο, αλλά ήταν αργά, καθώς είχε καταρρεύσει ήδη η στέγη!

Έκκληση για καθαρισμό τους… 
Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προς τους κατόχους τζακιών να τα καθαρίζουν κάθε χρόνο, καθώς μια φωτιά σε τζάκι μπορεί να αποβεί μοιραία. Αλλά και όταν έλθουν οι πυροσβέστες, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, προκαλούνται ζημιές μέσα στο σπίτι, άρα η απώλεια είναι διπλή.
Για λόγους οικονομίας κυρίως πολλοί αφήνουν ακαθάριστα τα τζάκια τους και μάλιστα όσοι τα χρησιμοποιούν και για να ψήνουν κρέατα ή ρίχνουν μέσα ότι βρουν για να ζεσταθούν, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μια μέρα θα πιάσουν φωτιά. 
H Πυροσβεστική καλεί τους ιδιοκτήτες να τα καθαρίζουν κάθε χρόνο, ώστε να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ