Σελίδες

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο Χρήστος Παναγόπουλος παρουσιάζει το "Αποτύπωμα"

Χρήστος ΠαναγιωτόπουλοςΟ διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του MEGA αφήνει το «Αποτύπωμά» του τη Δευτέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το αποτύπωμά του στην ελληνική ειδησεογραφία το αφήνει καθημερινά εδώ και χρόνια ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής ενημέρωσης του Μega.
Σπουδαγμένος μαθηματικός αλλά ανέκαθεν διχασμένος ανάμεσα στη δημοσιογραφία και τις τέχνες, δοκιμάζει τώρα το ποιητικό του «Αποτύπωμα» το οποίο θα παρουσιάσουν την ερχόμενη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου επιφανείς ομιλητές: ο στιχουργός-συγγραφέας Μάνος Ελευθερίου, οι συνθέτες Θάνος Μικρούτσικος και Δημήτρης Παπαδημητρίου και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα (Στο εντευκτήριο του Μουσείου της Ακρόπολης, 12:30 το μεσημέρι με συντονιστή τον Παύλο Τσίμα).


Τα εξήντα ποιήματα της συλλογής (όλα είναι έμμετρα) τα έγραψε μόλις τους τελευταίους μήνες αλλά τα ψιθύριζε τουλάχιστον τρεις δεκαετίες: κι ίσως να ‘μεναν για πάντα στη σκέψη του, αλλά όταν 13 από αυτά τα έντυσε με νότες ο Θ. Μικρούτσικος (σύντομα θα κυκλοφορήσουν) και άλλα δύο ο Δημ. Παπαδημητρίου, αυτό το βήμα ήταν και το κρίσιμο για να αποφασίσει την έκδοσή τους (εκ. Λιβάνη).