Σελίδες

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η Έλενα Αντωνίου σχολιάζει την αθλητική επικαιρότητα

PictureΤι συμβαίνει τις τελευταίες δέκα ημέρες γύρω από τον ΠΑΣ Γιάννινα; Πόσο βάσιμες είναι οι φήμες για τα ύποπτα χειραγώγησης ματς με Βέροια και Παναθηναϊκό; Πού τελειώνουν οι φήμες και που ξεκινούν τα όρια της πραγματικότητας; Η Έλενα Αντωνίου δίνει τις δικές της απαντήσεις 
Το τελευταίο διάστημα έχει «ανοίξει» μια μεγάλη συζήτηση γύρω από την αξιοπιστία ορισμένων παιχνιδιών του ΠΑΣ Γιάννινα. Αιτία όλης αυτής της συζήτησης τα «ραβασάκια» που φτάνουν στην ΕΠΟ από την UEFA μέσω των οποίων της ζητούν να ερευνήσει δύο αναμετρήσεις της Super League, στις οποίες φιλοξενούμενη ομάδα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα.


Η γνωστή Δημοσιογράφος του Αθλητικού Ρεπορτάζ, Έλενα Αντωνίου, μίλησε στην εκπομπή «Τα Παλιόπαιδα των FM» του ραδιοφωνικού σταθμού των Ιωαννίνων GIGA FM 105,4 και απάντησε στα ερωτήματα του Δημήτρη Λάμπρη και του Αλέξανδρου Μπίγγα για όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου έστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ βάσει του οποίου υποστηρίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης για την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Superleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έγινε στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και πριν από περίπου δέκα μέρες, όταν αντίστοιχο έγγραφο είχε φτάσει και πάλι στα γραφεία της Ομοσπονδίας και αναφέρονταν στην αναμέτρηση Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα. «Κοινός παρονομαστής» και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο αριθμός των συνολικών τερμάτων της αναμέτρησης. Σύμφωνα με την Έλενα Αντωνίου "οι παραπάνω υποθέσεις δεν αποτελούν απόδειξη για χειραγώγηση παιχνιδιού, απλώς είναι κάποιες ενδείξεις στις οποίες βασίζονται οι εταιρείες στοιχηματισμού και η UEFA γα να «ψηλαφεί» ενδεχόμενα αναξιόπιστα παιχνίδια". 

"Ο φάκελος των υπό διερεύνηση παιχνιδιών", ανέφερε η δημοσιογράφος, "σχηματίζεται έπειτα από «καμπανάκι» των εταιρειών στοιχηματισμού προς την UEFA, το οποίο «χτυπά» έπειτα από ενδείξεις που προκύπτουν από τον υψηλό στοιχηματισμό σε συγκεκριμένες επιλογές του στοιχήματος (αποτέλεσμα, αριθμός τερμάτων κ.λπ)".   

Η Έλενα Αντωνίου σχολίασε και την πρόθεση του ΠΑΣ Γιάννινα να ζητήσει την εξαίρεση της ομάδας από τα κουπόνια ποδοσφαιρικού στοιχηματισμού, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν «πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί». Συμφώνησε, πάντως -έπειτα από σχετική ερώτηση της εκπομπής- πως το αίτημα για εξαίρεση κινείται στη λογική της φράσης "η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται". 

Η γνωστή δημοσιογράφος ρωτήθηκε, επίσης, για το αν και κατά πόσον εφικτό θεωρεί το στόχο της πρώτης πεντάδας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεδομένου ότι σήμερα η ομάδα βρίσκεται στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα, απαντώντας πως «είναι πολύ νωρίς για να διακινδυνεύσει κανείς οποιαδήποτε πρόβλεψη», τονίζοντας ωστόσο πως «όσο νωρίτερα κατορθώσουν οι ποδοσφαιριστές να αφομοιώσουν τις οδηγίες και τη φιλοσοφία του Σάκη Τσιώλη, τόσο πιο πιθανή φαντάζει η επίτευξη του βασικού στόχου της ομάδας». 

Η Έλενα Αντωνίου μίλησε και για την επίμαχη φάση του πέναλτι με τον ΠΑΟΚ που έκρινε εν πολλοίς την αναμέτρηση της Δευτέρας. Η Γιαννιώτισσα δημοσιογράφος -πιστή στη μετριοπαθή και ψύχραιμη στάση της απέναντι στη διαιτησία- κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις ακραίες φωνές που έκαναν λόγο για μια «απαράδεκτη απόφαση», χαρακτηρίζοντας τη φάση ως «πέναλτι που δίνεται και δεν δίνεται…», συμπληρώνοντας, πάντως, πως «σίγουρα δεν πρόκειται για πέναλτι - μαρς…»

Η Έλενα Αντωνίου, κλείνοντας, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές με… νόημα και προς συγκεκριμένες ιστοσελίδες που καταπιάνονται ως επί το πλείστον με διαιτητικά θέματα, οι οποίες -με διαφορά μικρότερη των 24 ωρών- άλλαξαν άρδην το ρεπορτάζ τους γύρω από την αξιολόγηση του διαιτητή της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ κ. Σπάθα. 

Το αρχικό ρεπορτάζ έκανε λόγο για σωστές υποδείξεις του διαιτητή στο εν λόγω ματς, ενώ το δεύτερο που ακολούθησε –ουσιαστικά- λίγες ώρες αργότερα κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, αναιρεί πλήρως το αρχικό ρεπορτάζ και κάνει λόγο για παραπομπή του ρέφερι από το Σύνδεσμο Πειραιά για τη συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα -πάντα- με την έκθεση του παρατηρητή του παιχνιδιού. 
ΠΗΓΗ: epirusday.gr